BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, 12 June 2013

Diet Atkins - DAY 1

dear diary....

lately ni aku excited nak menurunkn berat badan ku memandangkan peternakan lemak ku semakin pesat membangun.. (oh.my.BM) hehe so aku google-ing kebaikan sukan yang aku suka lakukan cthnyer macam skipping and jogging..k skipping more exciting rather than jogging which is to boooriinggg and torchuring..sambil tu terserempak la artikel pasal satu diet program yang popular sangat EFEKTIF hokayy aku ulang lagi dalam kate lain sangat berkesan! DIET ATKINS..k fine dah bace info sikit sikit then just ignore..

tetiba adik ku suruh aku join satu group diet program kat fb (bila dia sebut je pasal group dh terbyg group MLM ke bisnes ke pe bagai kan)..ok not related.. hehe die maybe dah semak dengan lemak lemak yg aku ternak ni kot ataupun die yg sibuk nk trunkn berat badan (padahal berat 50kg je naik sekilo hurrmmmm) so ajak aku teman kan..rupanyer group KELAB DIET ATKINS..ok fine aku dah pernah bace info pasal diet ni so wat research sikit..perghh result memang dasyat ade yg dari 100++ kg dpt turun sampai 70++kg dalam mase beberapa bulan sahaje hokayyy..secare kasar dorg boleh turunkan 3-5kg seminggu!..fuhhh aku dah excited jiwa dah semangat!.. k dalam hati bermonolog 'aku kene turunkan 15kg jeww means xsampai sebulan aku dah leh dapat figure cutting model!..yeayy!' (ok overr) hehe..semangat ni semangat~ ni info sikit pasal diet ni..

BOLEH EAT (halal atkins)

  • ayam,ikan,udang telur - kukus,grill,panggang (erk! ;p) goreng pun boleh tapi xleh letak tepung
  • kfc,mcd,pizza - kfc ayam tanpa kulit,mcd burger tanpa roti dan pizza makan topping jer 
  • minum sebanyak mungkin air kosong
  • sayur sayuran hijau
etc etc...(lupe pulok) hehe

TAK BOLEH EAT (haram atkins)
nasi,mee,mihun,kuehtiau,biskut,roti
  •  minuman bergas
  • buah buahan especially bananaaa high carb
  • minuman manis ape jenis sekali pun air buah
  • gula,gula-gula,gula perang,gula melake,gula hati semua xboleh hokayyy hehe
  • sotong tidak dgalakan sebab high carb
diet atkins ni salah satu cara diet mengurangkan kandungan karbohidrat dalam badan dan protein tinggi..berbanding diet biase yg xbagi kita makan ayam,lemak fast food and etc diet ni xde masalah tp kene beragak la kan kuantitinyer..bukan selameyer xleh makan makanan 'haram atkins' sebenarnye hanya 2minggu je then boleh makan dalam kuantiti yg agak agak k..diet ni siap ade stage bagai so kalau nak info lengkap google-ing ar sendiri ye ataupun join gourp kat fb KELAB DIET ATKINS (xberape nak gemuk xyah ngegade add somakk jer-ayat jeles) hehe..so hari ni dah start la cabaran aku..




0 comments: