BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, 25 March 2010

3rd party...

3rd party means bukan party yg dibuat untuk kali ke-3 yer kawan-kawan (hehehe :P).. tetapi disini saya maksudkan orang ke-3 dalam suatu perhubungan. hurmmm alkisahnya lately di corong-corong radio kerap membincangkan topik ini misalnya baru je pagi tadi aku dengar di HOT.FM topik yang dbincangkan "tanda-tanda pasangan anda 'makan luar' " SINAR.FM juga semalam membincangkan topik yang hampir2 begitu juga dengan HITZ.FM yang sering mengupdate gosip encik "HARIMAU KAYU" kantoi... so dari situ la tercetusnya idea nak menulis topik ini...

orang ke-3 boleh jadi adik beradik atau sedare mare anda atau mungkin kawan-kawan anda.. ye la tak kan 24/7 kita nak berkepit je dengan gf/bf atau bini/laki kite jer kan (sumpah bosan kot) for sure ada certain-certain time kita nak hangout dengan orang lain tetapi yang menjadi isu nye sekarang ini bila orang ke-3 itu ialah scandal a.k.a teman tapi mesra a.k.a kekasih gelap aishh tu yang bahaye...kalau kes ini terjadi adakah kite perlu salahkan orang ke-3 tuh 100%?? hurmm subjektif kan.... bagi aku sendiri la aku tak melarang tapi tak mengalakkan senang cerita "lu pk la sendri" kita semua dh besar panjang tau beza baik buruk tindakan sendiri tambah-tambah sekarang dah banyak kes kantoi contoh macam "harimau kayu" dan sekutunya so pandai-pandai la nak jadikan pengajaran atau panduan... that's all from now daaaaaa




p/s : proper english o bahasa is killing tho... huhu :P

7 comments:

Seniorita Sha al Jamalullail said...

wohow!! 3rd party aeh???haha
tu la, i tot party yg ke-3 ;p

btw, mmg skarang ni prob ni berleluasa pon..especially ngan adanye social networking ni..kaum suami n isteri sng sgt nak dpt scandle..

seriously tho..i see it with my own eyes.. *_* huhu..

salah siapa??btw, as long as kte tau batasan, ok la...nk kwn, kwn jek..TP jgn la nak lebih2..tol x?

lady said...

tu la psl...me either i've seen it with my own eyes,kt paper pun melambak2 consequences dr kes ni kan....

betul betul betul (tone upin ipin) hehe..

klu sbelum kawen xpe kot nk skendeles bpe byk pun tp klu dh kawen tolong la bersara,cian ank bini/laki kt umah...

lady said...

p/s :general stetment xde kene mengena yg idup atau sudah kojol hokeyy...

Seniorita Sha al Jamalullail said...

ahahhaa..tau xpe..tlg la kaum2 yg xsedar diri ni, bersara la wt keje haram..ahaha ;p

tp zmn skunk ni, kalo laki wt keje hagham kt lua, bini lak wt keje hagham kt umah..
huh, bgs sgt la tuh..*pelik*

lady said...

bini wt keje hagham kt umah??...erk laki 'makan luar' bini 'makan dalam" ker??....hahaha

Seniorita Sha al Jamalullail said...

mkn dlm? aih, men'dalam' betul bunyik tuh..ahahahhaa ;p

btw, skunk ni byk jek husband n wife yg mkn 'luar' lolz...

p/s: sib bek xkawen lg, leh la mam kt lua ari2..mam kfc, mcd, victoria station..ahahhaa ;p

lady said...

double meaning kn 'makan dalam' tuh hahahaha...btul3x single lady (nyanyi sket beyonce!) nk mkn luar ke mkn dlm ker ader org kesah??hehe... tak de!!