BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Monday, 11 January 2010

hilarious...

dear diary....

hurm nothing much to update its just last weekend on the 10th jan family aku,specifically abah-ku had a fishing tournament which was located at TASIK AMPANG HILIR..and this is 1st time abah-ku participate in the fishing tournament usually he just give 'sedekah' to the owner of the fish pond at alam damai...

the prizes is MYR 20,000!!....

more than 500 fisherman (nelayan ker?? :P) were participate in the tournament...with so much hope and blink blink in the eye my abah hope he can win the prize so he prepared for the tournament a day before kot but unfortunately the's no 'rejeki' for us on that day...(its k abah)

the end story of fishing....


just wanna share 1 funny story told by baby (adik-ku la) during dinner last night...

scene : at the dine table
time : 8.00pm

baby : "kak,nak dengar tak cite kelakar"

me : "huh ape die?"

baby : "kemarin kan ibu, atin ngan org (bhskn dri die org) g bank kat ampang park then nak melintas jalan.. ibu belah kiri sekali,org kat tengah atin paling kanan..kete datang belah kanan so org suruh la atin angkt tgn wat signal yang kitorang nak lalu,then ko tau dia wat ape?"

me : "xtau!"

baby : "org nak gtau la ni, dia mmg angkt tgn tp bg signal cm nak tahan teksi/bas padahal time
tuh kitorang nak melintas ni, time tu plak ade motor menuju ke arah kitorg mmg kompius abes la kan "apehal budak neh thn aku tgh2 jln"(monolog dalaman org bwk moto tuh kot")..

me,ibu,abah : HAHAHAHAHAHHA

me : sengal!(sambil tolak pale dia dush dush)

atin : ( tunduk je dr mule cm nak nanges)

abah :" nt lain kali jgn ko tahan teksi/bas cam ko nak melintas jalan dah r...huhuhu


p/s: arini baby 1st day register kt poli shah alam course electronic engineering.....even kte slalu gado dpt gk ko teruskan cita2 akk yg terkandas di tgh jln ekk...huhu
muahhhx congrats baby!!

0 comments: