BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, 27 January 2010

cheating,liar,lion??....huhu ^_^

DITIPU, MENIPU DAN TERTIPU OLEH BF/GF ANDA??!!


Menipu adalah satu perkara yang tidak asing lagi bagi kita semua kan? Betul tak? Siapa yang tak pernah menipu? Memang tipu la kalau korang tak pernah menipu, kan kan kan? Tapi camne pula kalau korang yang ditipu? Kalau setakat biase je takpe la, ini tak, BF korang yang tipu korang. Orang yang korang rasa korang boleh percaya dan tempat korang luahkan perasaan tulah yang tipu korang. Adoi, ni memang tak boleh setel ni.

Actually, ada banyak jenis menipu. Tipu sunat pun ada tau,tipu kunun xmau saketkn ati org tipu ni boleh digunakan atas sebab-sebab tertentu, contoh untuk jaga hubungan korang. Contoh tipu sunat, "U, i nak tido kejap eh, letih la, banyak benda i buat hari ni". Pade hal korang tak tidur pun, just nak tengok tv coz ada movie faveret korang. Hahaha, karang bile cakap korang tengok tv, mau die kerja nak sms je. Betul tak? Tak boleh pula nak fokus, so secara tak langsung menjaga hubungan korang.

Tipu lagi satu ialah tipu supaya dapat tackle hati BF/GF korang. Contoh la, korang tengah gaduh pasal lembu ternakan korang berdua kena curi, jadi masing-masing tak nak mengaku salah. So, korang pun mule mengalah dan nak pujuk BF korang. Korang pun ckp, "alar sweet je muke u time marah tadi, uat ag skali, hahah". Pada hal, bukan main buruk lagi time die marah. Lagi satu, masa minta couple macam-macam dia cakap. Kire "sweettalker" la or ayat manis je. Contoh, "Bila u senyum, I rasa beruntung sebab senyuman u memang cantik. I rase I orang paling bertuah sekarang". Pada hal dalam hati, " yes yes, dia cair". Hahahah. Itu contoh la. Get it?


Tipu yang ni pula agak panas sikit la. Tipu ni selalu ada pada awal-awal perhubungan korang. Contoh, diorang akan tipu korang tentang umur dia. Status die samada single atau berpunya. Sebab dia nak tipu mungkin kerana umur dia yang jauh beza dari anda, dan mungkin juga kerana dia sudah ada teman lelaki jadi dia nak pasang anda sebagai teman baru (skandal) Mula la cakap, "I dah lama single, tak pernah terdetik nak bercinta lepas break dulu, bila nampak n berkenalan dengan u, I rase pintu hati i dah terbuka". Hahah. Ayat yang tu paling tak boleh blah if ade guy cakap dkat saya dulu....ehehheee

Tapi camne pula kalau dia kantoi ada skandal or perempuan lain, kompem-kompem macam2 alasan dia akan bagi. Dia cakap guys tu just kawan jerla. Kawan rapat la. Apela, padehal tu "spare part" die. Korang kena pandai menilai la camne nak tau die jujur ke tak. Ok. Alahai tp kan korg jgn risau la sooner or later the truth will be reveal…


Cara nak tangani dari tertipu oleh BF/GF korang ni ada banyak. Tapi antara yang... boleh bagi, cuba selidik BF korang tu. Cuba rapat dengan kawan-kawan si dia. Mungkin ada yang berfikir, kalau kawan tentulah diorang tolong simpan rahsia BF korang tu. Tapi percaya lah, bukan semua orang boleh simpan rahsia kan? Hahahah.




Jadi, gunakan tips ini sebaik mungkin untuk kesan samada si dia jujur ke tak dengan korang? OK. Good Luck.

Jika anda menipu BF anda juga akan merasakan begitu juga kan?? ini adalah resam kehidupan yang mematangkan kan kita...

p/s: wat goes around comes around tho….^_^

4 comments:

Seniorita Sha al Jamalullail said...

ahahahhaa...babe, i lioke this post darn much!!!hehee..

its true lol..btw, i hate damn much a liar!!!

lady said...

hahaha thanx beb!...yeah me either bt sumtimes i admit i do 'tipu khatan' (a.k.a tipu sunat) oso s for please other ppl feeling...hehe :P yela kang terlalu bertrus trang kejam la plak kan...so s solution 4 me skg ni klu sesape yg nk tnye my opinion about anything i will ask back "nk yg jujur ke yg x?"...hohoho

Seniorita Sha al Jamalullail said...

ahahhaaa..that i like that caption darl~! ;p
i guess, i've to ask them like that too..hahaa...

btw, kalo bohong sunat ngan kekwn tu sume org pon pnah asenye..TP kalo bohong ngan BF or GF, thats sucks man!huu.. : (

lady said...

haha...yeah u should

definitely sux beb!...