BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, 12 March 2009

kitak sik tau kecek swak :P...

dear diary....


aku dh selamat sampai dr sarawak kemarin lg tp
xder mase n bz tahap cipan cz balek2 jer
manyak esemen n presentation
(pdn muke ko intan!)...
so dats y agk lame aku xupdate blog
(i jz knew som1 waiting 4 me updating blog hehe thanx dear ^_^)
aku nak cite experience aku g trip ke sarawak..
experience pegi sarawak mmg seronok
jz like wat im expecting coz ni la 1st trip
aku g sesame ngn semua budak2 klas
...
eventhough dlm trip tu ade mcm2 bende yg jadi tapi
aku masih lagi menikmati saat2 terindah kami disana (ecehhh) huhu...


yg kelakar nye ade yg join menari dondang sayang
kt waterfront (dh cam tourist btul),
xleh lupa berjln kaki sampai turun berat aku 8kg
kat semenggoh nak nengok orang u
tan brekpes
semate (whuahuahua)
tu yg time dorg dok ceramah psl org utan
aku siap tersenguk2 tido kaver line ngn shades aku
(kihkihkihkih) nasib baik balik separuh jalan naik avanza
sampai keluar (fuhhhh).
ade jgk member aku yg injured time main futsal
pergh semangat kesukanan gile ^_^...
ade yg tersangkut ngn pakwe2 sarawak
(encem woo org swak siap pam minyak atendent pun muke cam adam AF kot whuahuahua)...
klu kat kl mat2 indon n bangla je yg monopoli keje2 tu

ade jgk membe aku yg hampir kene 'pau' ish ish ish
ade yg naik sampan jerit cam kene histeria
haha tkt sampan karam katenyer adoiiii...
ade gk tu aku beli gambir dipandang serong
aku nak wat ubat sakit gigi aku berlubang okeyyy ^_^
aku pun baru tau 'kegunaan sebenar' gambir ekk huhu
aishh mcm2 'alat' aku nengok time bli gambir tu,
kene kat member aku dia ciap tnye lg
" amende ni bang?camne nak gune?"
hahaha pening gak abg tu nak jwb siap blushing kot
"l
u pk la sendri dik" lebih kurang cmtu la dia jwb
hahaha cz dia tau kot kami ni xkawin lg so buang mase jer huhu...
mcm2 jd tp aku stil enjoy cz aku memang suke berjalan hehehe..




12.00a.m : kami berkumpul di uitm
3.00a.m : sampai di airpot senai setelah berhenti brekpes kat maplei
4.00 a.m : lepak n tidur sebentar di surau senai airport
6.45a.m : bersiap sedia untuk cek in
8.00a.m : tungu kat boarding area.
8.45a.m : berlepas dr senai airport
10.05a.m : kami tiba di kuching 20 minit awal
11.00a.m : brekpes
11.30 a.m : menuju ke semenggoh melihat orang utan
1.00 p.m : cek in hotel
2.30 p.m : menuju ke ladang lada hitam dan melihat bagaimana pokok 'kawin'
6.oo p.m : balek hotel dan berehat
9.00 p.m : kuar g makan steambot kat waterfront (pakwe sarawak yg baek ati blanje heee)
11.00 p.m : g karoke dengan ngn 2 of my fren n 2 pakwe sarawak
2.00 a.m : balik hotel (penat thap cipan)

hari ke 2
6.00 a.m : aku n dak bilik dah siap2 rupernyer kene turun kul
9 pg (sambung tido balik :P)
8.30 a.m : brekpes
9.00 a.m : gerak g uitm sarawak utk futsal match (persahabatan jer)..
thanx to AN our hensem driver ^_~ (tp dh der gf la cesss)

11.30 a.m : melawat sekitar uitm sarawak
2.00 p.m : gerak balik hotel
3.00 p.m : g naik bot n menuju ke kilang kek lapis
(terpisah dr group xsempat nak catch up so jz join naik avanza kak ain ^_^)

5.00 p.m : bersiar-siar di kampung boyan dan waterfront sempat singgah kedai souvenir
8.00 p.m : diner makan sushi kt mall (xngat name mall)

9.00 p.m : gerak balik hotel
9.30 p.m : post mortem
11.00 p.m : rest kat otel sambil menonton tb xsedar pun bile tertido

hari ke 3
8.00 p.m : gerak pegi sareikei (btul ke eja ni) shoping brg sikit2..
1.00 p.m : gerak pegi gua angin
3.00 p.m : singgah pegi tasik biru
4.00 p.m : pergi waterfront jalan2 cari pakwess ^_~...cri souvenir la
6.00 p.m : gerak balik hotel
8.00 p.m : bersiap2 untuk g 'formal diner'
9.00 p.m : diner makan steambot sampai pecah perut
12.00 a.m : gerak balik otel
1.00 a.m : tungu member aku dak sarawak nak ajk kuar
tp cancel las minit plak...adoiiii

2.00 a.m : packing brg utk balik

3.00 a.m : beradu...zzzzzz

hari ke 4
6.00 a.m : dah siap2 nak g airport (flight tiket kul 8.45 am)
10.00 a.m : sampai airport senai
1.00 p.m : sampai uitm

the end
..
tu la dia schedule kami dsane agak memenatkan tp yg penting kite enjoy! (tone cite putri :P) neway time2 yg state kat situ maybe xacurate maap ye...
p/s: sape yg ade teramik kek lapis aku nih pulangkan la kempunan den weiii! waaaaaaa

3 comments:

eMyHuNNy said...

huhu besh2 nye tgk u bjlnn intn...

jeles i;P

hehe tp otu xpntg..

yg pntg kmpunan i nk mam kek lapis yg u bli tue...ahaks~~~

adios amigos;P

shah said...

kak gambir tu guna tuk per ek?
ahaha.. (^_~)

lady intan said...

ala dik awak kecik lg xyah tau la...whuawhuahua3x (sambil bermonolog dalaman sape lak shah neh) ^_~