BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, 28 February 2009

boling part 2...

us

ain and alry

naza nurul k.yaya noha aizat



even xdpt menang dpt bergmbo
pon jd la ngn piala ni kan cik lin...hehe



naza noha n lin yg dijangkiti
penyakit kuku kaki tgn dan MULOT..huhu


alahai cik zety n nora
wat muke cute

d winner grup..yus senyum nk lebih haha



dear diary....
Font size

so mlm ni aku nk continue cite semlm actuly xde mood cz pic2 xdpt dicollect lg dr kwn2 tp bile pk kang cite dh basi xbest la plak kan...hehe so aku pon terpakse la 'menculik' pic2 yg cik nora dh upload (sorri babe ;p) n lps dh collect sume pic insyallah aku edit balek..

smlm clasmate ku der wat boling tournament(olok2 jer) under class global enjoy sey even bdn aku agk sengal2 la cz 3game tu skali main dh la aku ni mmg 'terer' sgt main boling kan...hahaha smlm mmg tempat boling tu kami buat seperti bapak kami yg punya! kuikuikui mmg riuh rendah la bak kate pepatah cam rusa masuk kampung, kera kene belacan (erk! btul ke ni ;p)..huhu tu yg menambahkan penat aku tuh bkn penat pe penat menjerit hehe...


cam bese la pelbagai gelagat boleh dilihat ade yg jampi pin pin boling tu
(yela sokmo strike),
ade yang pro siket dtg dgn 2 bola sendri (erk 2 bola sendri?? hehe)..
ada yg xmain tp tukang sorak dan amek gmbo je (sori cik lin cik aizat hehe)...
yang paling xboleh blah ade yang 'jatuh di timpa tange' (lalalala)..haha adoiiiyaiii
^_^
saket dow effect baru terase arini kot (kantoiii)




p/s: sorry to anyone whose d pic were not in this post...

Friday, 27 February 2009

bowling...

dear diary....


tadi aku ade ym dengan cik zety(ma close fren), pelbagai cite telah jadi bahan kami
tak kire kaler, 'kuning', 'biru' , ijau pink semua ade (hehe) tp dlm rancak kami berbual tadi aku der tersebut name ex boy aku yg bername ahmad ni membuatkan semua memori daun pisang aku dgn dia terimbas kembali so tercetus la idea aku nak open cite tentang die, relation yg pernah jd kontrobersi dan tanda tanye dikalangan kwn2 rapat aku..



aku kenal dgn ahmad ni lama dh since aku kat kolej dulu lg n dia plak stil lagi under basic course english language dekat british council so kalau sampai ari ini kami dah kawan almost 3 years kot ...dia asl dr yemen 1st time aku jumpe dia ialah dekat UIA, time kat kolej aku memang suke study kat library UIA bile tiba musim exam (mcm student uia la kunun hehe) disitu la aku kenal ahmad yg masa tu dia dtg untuk lepak dgn kwn dia yg belajar kat situ...eventhough kitorg ade tuka no pon and email tp after 1st time jumpe tu kami lost kontek tapi selepas sthn,kebetulan ntah ape mimpi die kasi email kt aku n kami pon start rapat dan dipendekan cite,couple... time tu aku baru dpt further study kt uitm and die pon dah belajar kat utm skudai dlm course engineering...

unfortunately jodoh kami xpjg, kami break up cz dia nak bertunang dgn cousin die atas permintaan family...mula2 aku admit memang agak menongeng gak la aku frust tapi bila pikir pikir balik relation kitorg ni mmg xde future n at 1st niat aku couple pon jz for fun so life aku pon diteruskan seperti biasa ..huhu (bt still im afraid broken heart again, its so much hurt and painfull tho)

apekah yang membuatkan aku frust sampai tertongeng(hehe)...
  • salah satu sebab utame yg aku dpt beza kan die ngan laki lain ialah dia amat jujur dgn aku sampaikan xperlu aku membuat friend finder dia sendri akan ckp ngn aku klu dia kuar ngn girl lain o pergi somwhere dgn kwn2 dia n even klu die xsuke dgn ape yg aku buat o pakai sound direct jer tp of course la in a nice way rite begitu la juge sebaliknyer hehe (ssh woo nk cri skg laki jujur)...
  • dia jgk tahan sabar dgn perangai aku yg angin kus-kus ni yg kadang2 emosi tak stabil ;p...
  • dr segi duet xpernah berkire lansung dgn aku, sampaikan bile date aku sgt jarang kuar kan duet ku....
  • sebab utama yg lain ialah kerane he accept me as the way i am die xpernah kisah klu aku ni gemuk ke ape ke...
  • caring and loving...
  • dia sgt sweet n cute (f0r me la hehe)...
  • kami minat lagu dan music yg same...
bla bla bla (terlebih sudah cite psl tunang org nih huhu)

walaupun byk kenangan yg kitorg lalui dan kongsi sesame tp semua tu tgl memory n kami still kwn lg smpi ari ni even previously i never thought ex lover can be friend ..feeling??xder maknyer lg (yayyy alhamdulilah)...walaupun actuly aku nak totally lupekan die tp sometimes keadaan yg 'pakse' aku terrr ingat kt dia.. huhu watever it is i jz pray for his happiness and longlivehood...




p/s: alahai aku nak cite psl boling aper melencong jauh neh..huhu (g tido la intan) xpe2 TO B CONTINUED....

Tuesday, 24 February 2009

tom cruise vs brad pitt...


dear diary....


last weekn i went to city squre jb for jz release tension with my friend...i have seen 2 muvie in dat day VALKYRIE and BENJAMIN BUTTON for me dis 2 muvie is totally different...i prefer and enjoy saw benjamin buton rather than valkyrie cz im not interested in war and politics muvie even though its interesting at d begining with hitler background, how they set a conspiration to kill hitler and so forth but still im not really enjoy d muvi(siap tido lg kot haha) n addition got sad ending story but wt interesting bout dis muvie its shows how hitler was really hard to kill eventhough they confirm he died infront of their eyes but he will always survive.

im not planning to watch 2 muvie but since its stil early we watch benjamin button...at first i thought dis story jz like valkyrie, fact and boring but after a few minutes the muvie catched ur attention with the appearance of baby who has skin like an old people...eventhough d muvie start at the early 50's(if im not mistaken) but stil its interesting cz include d jokes dat cn make u laugh and interesting story line...


the synopsis of benjamin button is about a boy who has been abandoned by his father and family because of his weird birth...wht is the weird bout him?? he is baby who has skin like an old people and not jz tht he also have physical n health condition jz like an old people jz his soul still young...so dis mean he has reverse life cycle, during baby he has an old people skin but during his age at 60 -70 his has physical apeearance jz like teenagers...interesting rite?..he's getting younger eventhough he is already old at age...story line maybe cn be predicted but still can impress audience with the make up expertise...actor/actress being make up to make them look older its a common rite? but they also make up BRAD pitt to make him look a lot younger compare to reality rite now when he's getting reach almost 40(damnnn hot) huhu.. sad ending story but i think its great(1st time aku suke cte sad ending tho huhu)...


duration cite ni 3jam agk lame la jgk...tp aku suggest korg g nengok ngn bf sure xterase 3jam tu berlalu btl tak...hehe ^_~...1 more thing klu korg realise every time tom cruise der kuar muvie baru brad pit pon same begitu jgk sebaliknyer adakah ini kebetulan atau persaingan??huhuhu... 'lu pk la sendri'....angelina jolie pon der kuar muvi baru chalenging tp xder time lg nk g nengok...hehe luv her^_^ and planning to watch upin n ipin cz people said its gud..


p/s: dkt US muvie curious case of benjamin button ni dah release since krismas 2008...

Thursday, 19 February 2009

chill time...







pada satu malam, aku tengah mengelamun sambil cari mood nak study test product management then tetibe aku dpt kol dr fin ckp suh join BBQ kt umah die yg dsertai oleh clasmate ku...pada mulenye aku xpercaye aku ingatkan cobaan! (tone sore cm cter p.ramlee)...huhu tp lps fin ckp 'ni bkn cobaan intan ni betul2,klu xcaye kol naza' baru la aku percaye...bkn ape aku xmo pisang berbuah dua kali sbb aku pnh terkena prank call dr mamat ni so xmustahil sejarah mungkin berulang kan...hehe

nak djadikan cite kirenya macam pokok dicita ulam mendatang (btl ke ni) aku mmg xde mood nak study, lps die kol aku pon kol naza n naza ckp mmg btul dorg der wt bbq kt umah sempena beday alry so naza pon dtg la pick up aku kt umah dan kami beramai-ramai menyerbu rumah dorg...huhu sampa-sampai jer nampak ain(naza), anis kecik, anis tinggi and afiq dh sampai so mlm tu kami ber BBQ la smpai hampir pukul 2a.m kalau xsilap aku sbb aku, naza n d gang sampai pon agak lewat...

makanan time tu ade lamb chop(aku mmg mengidam), ayam, mihun, kek dan macam2 lagi....yang besh nye sampai2 je kitorg terus makan hehe dorg dh siap siap bakar tp xbeshnyer diet aku mlm tu mmg ntah ke mane...huhu so sambil makan makan ktorg borak-borak, amek-amek gmbo dan nengok tb, teringat time 1st time kami BBQ dulu pon besh cm ni jgk..macam-macam ragam dapat dlihat ade yg membakar ayam n kambing dgn gigihnya, ade yang bersantai dpn tb, ade yg menongeng,ade yg jadi model singer, ade yg main2 mate d bwh sinaran lampu toilet, ade yg rajin tlg basuh n kemaskan brg brg yg telah dgunakan, ade gk yang tlg nengok org buat keje sambil amek2 gambo (aku la tu kihkih) dan yg kelakar nye siap ade van JAIS lg berhenti dpn umah tu sbb ingat kami buat party sex liar kot haha (xkan la nk wt kat segamat kihkih3x ^_~)...aku balek je dr BBQ stat study tuk test sampai la keesokan pgnye ntah ape aku merepek time test sbb mate nantuk tahap cipan..hehe

neway moral of d story BBQ tu merapatkan balek ape yg xrapat (erk ;p) silaturahim kami sesame classmate terjalin sbb ni thn akhir ktorg bersame so aku sure xkira la kenangan manis o pahit selame 2thn ni d segamat kami pasti akan merinduinya satu hari nanti(ecehhh ;p)...

sori la kepade sesape yg gmbonya tidak tersiar d blog aku ni stil dlm proses pengeditan dan limited sources so sape yg de lg pic time tu leh la share siket ngn aku atau yg xrela gmbonye disiarkan (xde kot yg xrela sume gile glam haha) maap ye...daaaaa





p/s : tingkatkan prestasi kurangkan kontroversi...^_^ winkkkk...

Sunday, 15 February 2009

valentine's present...


dear diary....

i never thought i wil get valentine's present dis year but 1 of my really gud friend give me dis crystal key chain...even jz a small thing but i really apreciate it ^_^...thank babe mmuahhx

Wednesday, 11 February 2009

d meaning of valentine...

dear diary....


valentine??..i dun know the exact definition of valentine but for me if the words valentine pop up

its means LOVE,appreciation and tenderness...even muslim were not encouraged to celebrate

valentine's day but im sure it still be the special day for everybody..cz valentine doesnt means jz

for the couple or spouse but even for the other kind of relationship friend to friend, siblings to

siblings, children to their parent and so forth..if the celebrations lead us to free miggling and

adultry thats can make valentine's day harmfull for the muslims other than tht i dun think

showing love and our apreciation to our luv 1 is wrong...how u guys celebrate ur valentine's day

usually??frankly speaking i never celebrate it with anyone(i mean bf..cian kn huhu)usually i

celebrate it with my other single friends...jz chill out and have fun...for this year im expecting

somthing different happened but i dun think so huhu...daaaaaa




p/s: moral of dis story : aku xder ape2 plan lg tuk dis valentine so sape2 yg nk ajk date jgn
segan silu ekk....ahaksss (opss do i sound like desperado??hahaha)

Tuesday, 10 February 2009

in d mood for diet...

dear diary....

dh lame aku x blogging ni,even ak slalu onl9 tp mls nk update cz tgok rmi member2 yg xupdate blog dorg...but lately ni aku tgk roomate aku alia yg baru berjinak-jinak dlm bidang blog ni semangat mengupdate blog die(ciap pakse aku bace blog die tuh..kihkih) aku pon rase terjangkit lah dari die semangat nk update blog...hehe actuly aku xder idea nk tulis ape n mls nk berspeaking dats y aku men bhs rojak jer...huhu tp thanx to noha my fren yg mencetuskan idea utk aku menulis sbb die tnye aku time kt klas td how to lost weight..aku admit aku mmg sedang kurangkn mkn tp xsmpi diet yg extreme sgt...

apakah yg membuatkan aku semangat nk berdiet ni ekk...

sebabnye..
1) aku realize berat aku naik las month slps timbang kt tesco ampang n dibebel oleh daddy ku

2) jeles nengok baru-baru ni cousin aku kawin nmpk cantik dlm pakaian pengantin cz body cun.

3) semangat bile kak ain dpt kurang kn 12kg berat die(wowwww...)

4) bertambah semangat bila aku baru start diet classmate dh perasaan perubahan..weee
(x
kesahla even sbnrnyer dorg perli aku heee)

5) teringin nk tuka saiz baju and seluar..and lastly

6) actuly i really want to lost weight cz i want to look good for him and hope when we walk
together we can look match for each other, eventhough people always said true luv suposely
accept me as the way i am but stil i want to feel confidence and comfortable
with myself when im with him...(btul2 blog rojak bhs ni..ahaks)

so dlm mase sbln ni aku agk mengontrol mknan ku klu dulu aku mkn '8'kali sehari.dan dlm quantity yg byk..hehe tp skrg plg byk pon aku mkn 3 kali sehari n dlm quantity yg sgt siket...exercise??ader la jgk kdang2 skipping,sit up 10x o g gym klu der time n rajin.huhu aku mmg dri dulu xberape suke pon ais dan air manis so skg aku jz membykan lg quantity air kosong yg perlu dminum plg kurang sehari 1litre..errm menu harian aku plak,aku mkn nasi skali sehari waktu lunch bile aku btul2 dh rase lapo dan dlm quantity suku pinggan..hehe klu lunch aku jz mkn ringan2,aku gantikn nasi dlm menu diner tp mkn b4 7p.m aku membykan lauk n terpakse tmbh menu sayur(yaksss) and aku kene try kurangkn mkn ayam even fevret aku..hehe senang cite aku hanye mkn bile aku rase lapo dan berhenti mkn sblm aku rase kenyang(ikut sunah nabi tuhh..huhu) dats all wt i can share with all of u and my pleasure if u want to follow, so selamat mencube dan byk2 kn beramal ya!! (erk!? ;p)



p/s: u guys must b wondering after 1 month diet du i really lost any weight??...ermm
i dun know either!haha
aku xbrani lg nk timbang tho...winkkk^_~