BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Monday, 8 September 2008

mini cooper ku..


dear diary....

ak bru blek pas mkn sahur,ngatkn leh trus tido tp bile porut dh kenyang2 ni ak tkut lak nk tdo bkn tkut antu tkut gemukkkk(wlaupon ak sedia gemuk kuang3x)...so ak bkk la laptop ak kunun nk mengupdate blog idea tu ader tp dsbbkn laptop ak tgh wenngg(rse nk hempas jer)ak xdpt nk upload pic2 yg interesting so ak pon mengskodeng(ape pnyer bhs daaa)blog kwn2 ku hehe nk ciplak idea dorg...so slah sorg clasmate ku der cter psl xcident mengngat kn ak 'mini cooper' ku even kete tu comei jer n agak 'old skool' tp ak syg sgt kete tuh sbb byk jase die kt ak n byk memory..ak ngat lg time mule2 nk bli kete tuh ak xla bape nk excited sgt cz ak expect kete laen ibu ak nk bli tp ak stat suke kt kete tu bile ibu ak kate die mmg sengaje amek kete tu sbb ak pnh ckp ak suke kete merah n no plat keter ak tu same ngn birth date ak 22 jun,ak ngt lg time 1st week ak bwk kete tu kt area cheras, klu xak hon org org hon ak hehe...

actuli ak xpnh la xcident yg truk2 plg truk pon no plat ak pecah tp keter ak(actuli kete mak ak,ak blom keje lg so xmampu kot hehe) pnyer parut tok sah cter la byk giler..tp keter yg ak pki tuh sbnryer pnh xcident yg agk truk gk la cternyer begini....

once upon atime(hehe)...ak n bespren ak nk g klinik kt cheras tok injection tibi(klu xclap) sbb ktorg dpt kjer kt delifrance(klcc) manager kate sume staff food n beverage industry kne ade injection tu..otw nk g sane ak terpk nk g kuarkn duet plak sbb dlm purse ak der seposen jer time tuh n injection tuh kne byr certain amount(yg ak xngt) so singgah la menare pgrm time tuh ujan ak dok paking pacak jer la tepi jln,ak kater kt kwn ak tuh klu der keter dtg dr blakg bwk r g pkg der kt dpn sket jer,die pnh ckp kt ak die slalu bwk kete bpk die yg lbeh kurang cm kete ak so dats y ak slambe badak jer caye kt dier bwk kete ak kn even ak xpnh nmpk die bwk kete(mangang tul ak ni)...then, ak pas kuarkn duet jer kwn ak koling ak ngtkn dier nk gtaw mner dier paking kete uper2 nyer dlm nada cuak dier ckp kete ak xcident mule2 ak ngt dier gurau ak dlm ati dok ckp 'COBAAN!' byk kali las2 dier kate 'ni bkn cobaan intan ni betul2 kete ko xcident kt dpn petronas neh' (dh cm cter p.ramlee plak..kihkih) ak relek lg cz ak ngt siket je plg koman pon ak bajet lampu dpn hancus tp smpi tmpt kejadian ak nengok enjin kete ak dh xder rupe dh remuk smpi btul2 dpn stereng, pintu driver xleyh bkk kete ak ni kirenyer cm bru pas langgar dinding konkrit dr dpn..terkejut beruk gk la ak nengok keadaan tuh(1st time xcident P lg plak time tuh) ak pon tnyer cmne leh jd begitu kwn ak cte die nk tekan brek time nk elak 1moto ni tp tertekan minyak so terlanggar van berhenti kt tepi jln n time tu plk tgh ujan so jln licin momentum tu lg kuat la jdnyer ak tnyer bangla kt petronas tu die kate kne mmg dtg laju gler smpi van yg pkg tegak tepi leyh berpusing 180 darjah dh berganjak ker tgh jln siket...ak time tuh xtaw nk wt per dh nseb bek dorg dh tolak van n kete ak kt tepi so xde gangu pjlnan trafik sgt..

ak xder jln len ak kol abh ku,dpt taw je hal tuh dlm tepon lg ak dh kene mara n bebel ngn abh ku rse cm nanges je dh la cuak xtaw nk wt per kne mara lg...wawawa mara2 pon abh ak soh ak tgu je die kt ctu jgn wt ape2 sblm die dtg nseb time tuh abh ak de kt area ampang so xbape jauh sgt,sblm abh ak smpi der sorg abg tu ckp klu kwn ak yg drive kete tu ckp je ak yg drive cz kete tu under name ak..tkut gk abh ak nk dtg sbb xpsl2 kne mara tepi jln dpn org rmi kt ctu plk kn tp bile die smpi ak nengok die cool je trus die kol trak dr wakil insurans kete ak n cine trak tu pon oferkn dri tlg ak wt repot polis n anta ak blek umh memandangkn abh ak stil dlm time keje..

EFFECT kejadian tu agk mendalam gk la kt ak cz melayang duet ak hampir 600rm xpsl2(lom stat keje dh kopak awl2 lg ak wt shopg lg berpaedah) cz nk byr duet saman 2 ratus n 4 ratus lg kne byr time kt wokshop cz xpat claim insurans byk sbb salah ak n ak stil under P n lg menyayatkn ati ktorg keje kt delifrance tu xsmpi smgu pon sbb xthn kne buli hahaha...tp nseb bek gk bespren ak hulur 200rm cz die tau slah die gk...xcident tu gk wt ak sedar parent ak mmg caring n sayang kt ak, touching bile ak tepon bgtaw ibu ak die xtnye pon psl kete tp cbuk tnye ak ok ke x n touching gk even abh ak marah2 dlm tepon die stil rushing dr tmpt keje utk dtg kt tmpt kejadian n calm down kn ak..n yg melayang sbnrye bkn duet ak tp duet parent ak la cz ak bru nk stat keje time tuh(partime time sem brek) huhuhu...i luv u abah ibu...moral of d story lu pk la sendri (mate dh nantuk)

the end


p/s : smpi arini parent ak xtaw bkn ak yg bwk kete time tuh...hehehe keep it secret ya! ^_~

3 comments:

PuTraYaMaDa said...

waaahh...huhuhu..ni la citer nye ekk??ekekek...so moral of d story:
-jgn bg org lain bwk keter sndrik kalo xyakin
-kuakan duit awal sebelum plan nk kua
ekekekek
:p

miszcr7 said...

aku pon nk mini gak..
nk cr sugar daddy la..
leh sponsor kt aku..
haha..

lady intan said...

ko kan dh der sugar dady(apek ko tuh)...kihkihkih